Go back
Events

Грома Холд ще бъде основен спонсор на L'Etape Bulgaria by Tour de France

Пътно-строителната компания ще рехабилитира отсечката Цветино-Горна Дъбева специално за състезанието

Една от утвърдените пътно-строителни компании в България – „Грома Холд“ – става основен спонсор на първото издание на L'Etape България от Tour de France. Страната ни за първа година ще бъде домакин на етап от легендарното колоездачно състезание като част от световната верига, която се провежда под егидата на Обиколката на Франция. Състезанието в България ще се състои на 30 юли по специално избрано трасе край Велинград и ще включва два маршрута – дълъг (102 км) и къс (57 км).

„Грома Холд“ ще се погрижи да приведе в нужните международни стандарти отсечката от трасето между селата Цветино и Горна Дъбева. Тя е т.нар. гравел участък, на който ще се излъчи King of the Mountain (Кралят на планината - Най-добър Катерач).

„Удовлетворени сме, че може да помогнем за перфектното провеждане на това утвърдено международно състезание. Отсечката между Цветино и Горна Дъбева е важна не само за колоездачната надпревара, но и за нормалното придвижване на хората от тези две села. Така увеличаваме и добавената социална стойност за местната общност, която имат подобни спортни инициативи навсякъде по света“, споделя Виктор Велев, управител на „Грома Холд“.

„За нас като организатор на толкова мащабно спортно събитие, налагащо изпълнението на редица международни изисквания, е от изключителна важност да можем да разчитаме на опитен партньор с дългогодишна експертиза в пътно-поддържащите дейности, какъвто е „Грома Холд“. Убедени сме, че благодарение на тяхното съдействие ще проведем  L'Etape България от Tour de France на трасе, което отговаря на най-високите стандарти“, сподели Даниел Дуков, организатор на състезанието в България.

В L'Etape България от Tour de France могат да участват всички желаещи – както аматьори, така и професионалисти. Очакват се и много чуждестранни колоездачи. Организаторите от Спортен клуб „Спорт за всички- София“ обещават незабравим уикенд с разнообразни изживявания за любителите на колоезденето. Ден преди същинското състезание - на 29 юли - от центъра на Велинград стартира семейно каране на 5-километрова дистанция, както и каране за деца по маршрут от 0,5 км. Паралелно с това центърът на Велинград ще посрещне Музея на Tour de France и редица спортно-фестивални забавления.

Регистрацията за L'Etape България от Tour de France тече мащабно на сайта на събитието за всички желаещи да преживеят легендарната колоездачна надпревара в региона на Западните Родопи: https://bulgaria.letapebytourdefrance.com/registration  

За „Грома Холд“:

„Грома Холд“ е една от утвърдените пътно-строителни компании на България, с над 20 години опит в строежа на магистрали, изграждането на ЖП пътна система и рехабилитацията на републиканската пътна мрежа.  Компанията извършва сезонна поддръжка на над 1 000 км пътна инфраструктура, от които над 100 км - магистрален път.