ИНФОРМАЦИЯ ЗА УЧАСТНИЦИТЕ

Общи Правила

КОЙ?

Всеки любител или професионален колоездач, стига да е над 18 години, може да участва в L'Etape Bulgaria by Tour de France. Тъй като това е физически тежко колоездачно събитие, което изисква интензивна подготовка, единственото изискване е представянето на валидно медицинско свидетелство за годност за състезателна колоездачна практика, издадено от кардиолог с дата не по-малко от една година от деня на събитието.

КЪДЕ?

L’Etape България на  Tour de France ще ви отведе до Велинград, СПА столицата на Балканите, идеално разположен на 130 км от София и на 80км от Пловдив в сърцето на Мистичните Родопи. Място привличащо туристи целогодишмно и отлична дестинация за колоездене през лятото. Предимства са и отличната инфраструктура изградена в региона,  множеството културни и природни забележителности, и не напоследно място минералните извори и техните лечебни и възстаноивителни свойства.

КОГА?

Първият L'Etape Bulgaria by Tour de France ще се проведе в неделя, 30 юли  2023г

КАКВО МОЖЕТЕ ДА ОЧАКВАТЕ КАТО УЧАСТНИК?

L'Etape Bulgaria by Tour de France е най-доброто изживяване, на което всеки колоездач любител може да се наслади на своя велосипед.Без съмнение ще се насладите на уникално изживяване с невероятен маршрут, страхотна атмосфера в селото и зона за старт/финал в Велинград. И тъй като искаме L'Etape да бъде достъпен за всеки колоездач любител, на участниците ще бъдат предложени 2 официални формата:

Дистанция Полож. Денивелация Подкрепителни пунктове
THE RACE - 102 km 1700m  5
THE RIDE - 57 km 850m 3

ПРЕПОРЪКИ ЗА ТИПА ВЕЛОСИПЕД

Спазвайки духа на Големият тур за дългата дистанция the Race (102km) се допускат само шосейни и гравел велосипеди с кормило тип "шосейно".

За късата трасе the Ride (57km),са разрешени всякакви велосипеди включително,планински велосипеди, гравел велосипеди, туристически и трекинг велосипеди.

Не се допускат велосипеди с дискови колела, каквто и такива с триатлонски или аеродинамични кормила или приставки.

КАКВО Е ВКЛЮЧЕНО
В МОЯТА РЕГИСТРАЦИЯ?

Преди състезанието

 • Вашият персонализиран състезателен номер и персонализиран регистрационен номер;
 • Етикет за чантата, която ще оставите в шатрата за оставяне на багаж сутринта на състезанието;
 • Чантата за добре дошли: L'Étape by Tour de France чанта с екстри от нашите партньори и официалната карта на Étape с подробности за състезанието и практическа информация за достигане до зоните за старт и финал;

По време на състезанието

 • Медицинска помощ по време на състезанието;
 • Безплатно ще се предоставя стационарна и мобилна помощ от механик, включително в някой  подкрепителни пунктове;
 • Достъп до местата за хранене по време на състезанието(подкрепителни пунктове);
 • Участвайте в официалното Sprint Challenge & KOM Challenge, за да се състезавате за спечелването на Tour de France Green Jersey & Polka Dot Jersey;
 • Ако трябва да се оттеглите от състезанието, ние ще осигурим транспорт до финалната линия.

След състезанието:

 • Медал за финиширалите;
 • Достъп до финалната зона, дейности и развлечения, тоалетни, подиум;
 • Достъп до афтър партито, където участниците могат да се съберат около топла храна, за да споделят своя опит от състезанието;
 • Вашите официални резултати.

ГОТОВ ЛИ СИ?

Регистрирай се