юли
28
2024

ВЕЛИНГРАД Bulgaria

the race

Второто издание на Etape Bulgaria by Tour de France ще се проведе на 28ми юли 2024г. Преживейте духа на легендарната надпревара Tour de France в региона на Западните Родопи. Бъдете част от спиращо дъха изживяване заедно със стотици любители на колоезденето в региона. Подобно на професионални колоездачи, ще карате по напълно затворени пътища в района на СПА столицата на Балканите Велинград. Насладете се на красивото и разнообразно трасе с две предизвикателни изкачванеия както и някой технични и скоростни спускания. Маршрутът на L’Etape Bulgaria от Tour de France ви предлага отлично предизвикателство с повече от 1700 м надморска височина за любителите на катеренето.

Дългият уикенд започва в петък следобед (26ти Юли) с откриването на музея на Tour de France и регистрация на състезателите. Съботата (27ми Юли), е предвидена за забавление и подготовка, семейно каране и детска надпревара, за които е необходима е предварителна регистрация поради ограничения брой места. Докато стигнем до дългоочакваната неделя сутрин(28ми Юли), където ще се види кой ще облече жълтата фланелка на Tour de France за втори път в България.

ИЗБЕРИ СИ ТВОЕТО ТРАСЕ

КУЛТУРА 4-те отличителни фланелки

Yellow Jersey

ЦЕННОСТИ: ПОБЕДА, ОТЛИЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ И РЕШИМОСТ

На събитията L’Etape by Tour de France, победителите във всяко състезание (мъже и жени) ще бъдат наградени с най-желаните фланелки от всички в света на колоезденето: жълтата фланелка.

White Jersey

ЦЕННОСТИ: МЛАДЕЖКИ ДУХ, ОБЕЩАВАЩ

На събитията L’Etape by Tour de France най-добрият състезател на възраст под 25 години (мъже и жени) ще бъде награден с бялата фланелка.

Green Jersey

ЦЕННОСТИ: ДЪРЗОСТ, ЕКСПЛОЗИВНОСТ И БЪРЗИНА

На събитията L’Etape by Tour de France, една равна част от маршрута (няколкостотин метра) ще бъде измерена и ще доведе до специално класиране и ще предложи на най-добрите спринтьори шанса да спечелят Зелената фланелка.

Polka dot Jersey

ЦЕННОСТИ: СИЛОВА ИЗДЪРЖЛИВОСТ, ИЗВЪД ВАШИТЕ ГРАНИЦИ

На събитията L’Etape by Tour de France, на основните изкачвания по маршрута ще се определят по време и най-добрите катерачи, които ще имат шанса да спечелят фланелката на червени точки.